YLE Teema

 

Hyppää kyytiin!

Tänä vuonna ei Juhannusjunaa tehdä, mutta viime vuoden tunnelmiin päästään, kun matka uusitaan 17.6. alkaen joka arkipäivä kahden viikon ajan klo 20.00. Taas mennään! 

 

Alla olevat linkit toimivat vielä, mutta vain historiallisesta näkökulmasta.

Facebook

Twitter (#juhannusjuna)

Juhannusjunan blogi

 

Aikaisemmin tapahtunutta:

Juhannusjuna on 13-tuntinen suora lähetys junamatkasta Helsingistä Pohjanmaan kautta Rovaniemelle. Matka alkaa 22.6. juhannusaattona iltaseitsemän aikaan Helsingistä ja huipentuu seuraavana aamuna vähän ennen kahdeksaa Rovaniemelle. Matkan aikana juna pysähtyy 11 eri väliasemalla VR:n kesäaikataulun mukaisesti. Yle lähettää koko matkan suorana Yle Teemalla, Radio Suomessa ja netissä. YLE TV1 lähettää ohjelman alun klo 21 saakka (kello 20.30 uutiset katkaisevat lähetyksen 15 minuutiksi).

Matkan aikana junassa kuvataan matkustajia, henkilökuntaa ja kutsuttuja vieraita. Junareitin ulkopuolella seurataan juhannuksen erilaista viettoa: Pirkanmaan perinteinen juhannussauna, laskuvarjohyppääjien juhannus Alavuudella, rockfestivaali Kauhajoella, juhannus merellä Kokkolan edustalla ja eränkävijän juhannus Lapissa.

Juhannusjunan junaemäntänä toimii Ella Kanninen ja matkustajia ravintolavaunussa viihdyttää Iiro Rantala.

Juhannusjuna on ainutkertainen, positiivisella tavalla hullu ja teknisesti haastava hanke, jossa tekniikka ja matkanteko kulkevat käsi kädessä. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavalla taipaleella tai asemalla odottaa!

Juhannusjuna on Ylen ja keskieurooppalaisen ARTE-kulttuurikanavan yhteinen hanke, jonka esikuvia ovat norjalaiset Bergensbanen ja Hurtigruten.  Ohjelmaa tullaan esittämään Suomen, Saksan ja Ranskan lisäksi ainakin Norjassa.

 Tuottaja Miika Ranne, Yle

Kartta pieni

JUHANNUSJUNA  –  Missä sinä olit silloin?

Ilmoittautumisaika Juhannusjunaan on päättynyt 25.3.2012 Määräaikaan mennessä saimme peräti 1296 hakemusta, joiden joukosta valitaan ohjelmaan kutsuttavia matkustajia. Kiitos kaikille aktiivisuudesta!

Koska juhannusjuna on myös aivan tavallinen VR:n junavuoro, halukkailla on mahdollisuus hypätä kyytiin matkalipun kanssa ja tehdä matkaa läpi Suomen yöttömän yön. Eri puolilta Suomea tulevien ihmisten kanssa jaat tunnelmia ja tarinoita. Pääset osaksi historiaan jäävää tapahtumaa.

Astu siis Juhannusjunaan, matkaa Helsingistä Rovaniemelle tai tee lyhyempi matka reitin varrella millä välineellä haluat!

Suosittele619 Suosittelee

Lähetä linkki

 • lain_ulkopuolella_2.jpg

  Keskiviikon Kino

  Uuden arthouse-elokuvan parhaimmistoa Euroopasta ja muualta maailmalta keskiviikkoisin klo 21.45.

 • riisuminen_2.jpg

  Kino Suomi

  Torstai-illoissa kotimaista elokuvaa 1960-80-luvuilta.

 • happy_go_lucky_1.jpg

  Perjantain Kino

  Laatuelokuvia viikonlopun avaukseen: moderneja klassikoita, jännitystä, draamaa, komediaa ja romantiikkaa.

 • miestoisestamaailmasta3.jpg

  Teemalauantai

  Yks plus yks on enemmän kuin kaksi: temaattisten lauantai-iltojen elokuvina muun muassa The Artist, Porvariston hillitty charmi ja Mies toisesta maailmasta.

 • han_tuli_yolla_2.jpg

  Kino Klassikko

  Elokuvahistorian merkkiteoksia sunnuntaisin kello 18.