YLE Teema

 

David Copperfield (7)

Julkaistu maanantaina 20.02.2012 1 kommenttia 153 suositusta

Sarja esitetään 26.12.-29.12. joka päivä kello 16 jälkeen.

lauantai 29.12. klo 16.10

Charles Dickensin romaaniin perustuvan neliosainen sarja, jossa nähdään useita loistavia näyttelijäsuorituksia. David Copperfieldin kasvutarina onnellisesta pikkupojasta kovia kokeneeksi mutta sitkeäksi ja hyväntahtoiseksi aikamieheksi riemastuttaa ja koskettaa. Isänsä jo ennen syntymää menettänyt poika kasvoi rakastavan äitinsä ja palvelijan kanssa, kunnes äiti meni uusiin naimisiin julman miehen kanssa.

Isäpuolen tulo Copperfieldin perheen elämään muuttaa kaiken. Edward Murdstone lähettää pojan kouluun, jossa häntä nöyryytetään ja rangaistaan surutta. Koulussa David saa kuitenkin yhden ystävän. Suru ei säästä poikaa nytkään, sillä rakas äiti menehtyy.
Nyt David on tosiaan yksin.

Isäpuoli lähettää pojan Lontooseen, jossa odottaa vaarallinen työ tehtaassa. Tästä jatkuu nuoren pojan vaiherikas matka kohti aikuisuutta. Matkan varrella David kohtaa joukon sydämellisiä ystäviä mutta myös läpeensä kieroja välistävetäjiä. Miten Charles Dickensin oman suosikkiromaanihenkilön, nuoren Davidin, elämä jatkaa kulkuaan?

Suosittele153 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Kun näissä esittelyissä ei paljon tietoa annetta kyseisen version syntyperästä, niin voisi panna linkin edes IMDB:iin. Joitakin katsojia voi kiinnostaa katsomispäätöstään tehdessään audiovisuaalisen artefaktin parametreistä muukin kuin pelkkä juonikuvaus. Kiitos.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook