YLE Teema

 

Lahjapaketit

26.12. Lahjapaketti: Ylpeys ja ennakkoluulo

Julkaistu perjantaina 19.11.2010 5 kommenttia 212 suositusta

Jane Austenin vuonna 1813 julkaisemaan klassikkoromaaniin perustuva sarja kertoo riemullisella tavalla niistä ennakkoluuloista, jotka vallitsivat 1700-luvulla Englannin maaseudun luokkatietoisessa yhteisössä.

uusinta la 15.1. klo 11-16.15

Bennettin perheen elämä sujuu tasaisen rauhallisesti. Perhe ei ole varakas, mutta sukutausta on aatelinen. Hössöttävän äidin suurin ongelma on, miten löytää viidelle naimaikäiselle tyttärelle sopivat aviomiehet. Isä on vetäytynyt kirjastonsa rauhaan, joten hänestä ei ole apua.

Äitinsä iloksi perheen kaksi nuorinta tytärtä ovat keskittäneet kaiken tarmonsa yhteyksien luomiseen kaksilahkeisiin. Keskimmäinen tyttäristä on totinen lukutoukka, jonka menestykseen naimamarkkinoilla kukaan ei luota. Vanhimmat tyttäret Jane ja Elizabeth uskovat rakkauteen avioliiton perustana enemmän kuin taloudellisin perustein solmittuun järkiavioliittoon.

Bennettin perheen rauhan rikkovat paikkakunnalle saapuvat nuoret naimattomat miehet. Salaperäisin ja tavoiteltavin heistä on rikas ja yläluokkainen, mutta käytökseltään kopea herra Darcy. Myös herrat Bingley, Collins ja Wickham aiheuttavat vipinää.
Luvassa on monta käännettä, ennen kuin äiti-Bennett onnistuu saamaan tyttärensä astelemaan alttarille.

Vuonna 1995 valmistuneen, BBC:n tuottaman sarjan pääosissa nähdään Jennifer Ehle, Colin Firth, Susannah Harker, Julia Sawalha, Crispin Bonham-Carter, David Bamber, Adrian Lukis, Alison Steadman ja Benjamin Whitrow.

Videot

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: BBC

Suosittele212 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

lizzie

Kiitos Teema. Hyllyssäni on Ylpeys ja ennakkoluulo videoversiona sekä kahtena dvd-versiona, ja olen katsonut sarjan kymmeniä kertoja. Silti liimaudun TV:n äärelle joulunpyhinä tuijottamaan silmäni kipeiksi ihanaa Mr Darcya - mikä voisi olla hienompi tapa viettää tapaninpäivää!

Lottie

Kiitos Teema tästä perinteestä. Tapaninpäivä ei olisi mitään ilman Ylpeyttä ja ennakkoluuloa!

JaneAusten-fani

Kiitos tästä,katsoin viime jouluna Ylpeys ja ennakkoluulon ja katson sen myös tänä jouluna.Toivoisin lisää Jane Austen leffoja,mm. Jane Austenin elämä,jota en ole vielä nähnyt ja sitä ei voi mielestäni vuokrata tai ostaa mistään.

Anonyymi

Kivoja sarjoja, joopa joo. Vielä enemmän olisin pitänyt, jos eivät tekstitykset olisi säännönmukaisesti tiltanneet niin Teemalla,FST5:llä kuin Ylen ykköselläkin.

Monikielinen tekstitys on hieno ominaisuus, mutta kovin toimintavarmalta se ei vaikuta. Liekö sitten hallintoneuvoston vai hallituksen päätös leikata varoja nimenomaan tämän toiminnon varmistamisesta?

Anonyymi1

Voi vuokrata ja ihan ostaakin. Ja yleltä tuli joku aika sitten kyseinen leffa, muistaakseni ykköseltä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook