YLE Teema

 

Kuukauden henkilöitä ja hahmoja:

 • ayoade_h.jpg

  Tekniikalla elämästä sujuvampaa!

 • omast_h.jpg

  Napolilainen räätälintyö on omanlaistaan ja maailman parasta

 • propag_frentz_h.jpg

  Hitlerin henkilökohtainen kameramies ja muut propagandakuvaajat

 • heikki_salo_h.jpg

  Uusia konsertteja M1-studiosta

 • brian_cox_nauti_h.jpg

  Nautintoaineet ja addiktio ovat maailmanhistoriallisia voimia

 • kultakala_h.jpg

  Broadwayn kultakalat Kino Klassikossa

Teemalla on asiaa

 • Jerusalem 24 tuntia alkaa perjantaina aamukuudelta

  itkumuurilla_fb.jpg

  Pitkäperjantaina Teemalla seurataan jerusalemilaisten elämää vuorokauden ympäri. Tapaamme koululaisia ja eläkeläisiä, leipureita ja roskapappeja ja rabbeja, pyhiinvaeltajia ja turisteja... Huhtikuussa 2013 kuvattu ohjelma alkaa perjantaiaamuna kello 6 ja päättyy lauantaina samaan aikaan.

  Lue lisää

 • Valokuvateema jatkuu

  magnum_tiananmen_2.jpg

  Maanantaisin Teemalla pyörii kaksi valokuva-aiheista sarjaa.

  Kello 21 alkava Magnum - tarina valokuvan takana on kymmenosainen sarja kuuluisan kuvatoimiston tunnetuimmista otoksista. Miten kuvaaja valitsee kymmenien ruutujen joukosta sen yhden, jonka koko maailma oppii tunnistamaan?

  Nuoria suomalaisia taitajia esittelevään Tekijänä-sarjaan on tehty viisi uutta jaksoa valokuvaajista. Tekijänä nähdään maanantaisin kello 21.30.

 • Vivian Maierin salaisuus Suomen-ensi-illassa!

  vivianmaier.jpg

  Uusi jännittävä dokumenttielokuva Vivian Maierin salaisuus (Finding Vivian Maier) kertoo tuntemattomana erakkona kuolleesta, taidemaailman sensaatioksi nousseesta katuvalokuvaajasta. Elokuva esitettiin Teemalla lauantaina 5.4. aivan tuoreeltaan, yhtä aikaa Amerikan teatteriensi-illan kanssa. Nyt se on katsottavissa myös Areenassa.

 • Teeman elokuvafestivaalin juliste on vuoden huippuja

  koko juliste pieni.jpg

  Kirsi Kukkuraisen suunnittelema Teeman elokuvafestivaalin 2013 juliste on voittanut Hopeahuipun Suomen merkittävimmässä markkinointiviestinnän ja muotoilun kilpailussa Vuoden huipuissa. Ote palkintoperusteluista: "Festivaalijulisteessa on maaginen ote. Spontaani punainen ympyrä kehystää silmiä ilman kasvoja ja tuo katsojan iholle, jossa eletään. Juliste ilmentää loistavasti festivaalin ohjelmistoa."

  Vuoden huiput: palkintoperusteet (Grafia)

  Teeman elokuvafestivaali: visuaalinen ilme (Youtube)

 • Mediataide tulee Teemalle

  nygren_lahi.jpg


  Kuusiosainen Mediataide-sarja esittelee mediataiteen eri tekniikoita, tyylisuuntauksia ja aikakausia edustavia suomalaisia taiteilijoita ja heidän teoksiaan. Vaikeaksi miellettyä taiteenlajia lähestytään kansantajuisesti ja huumorilla.

  Sarjassa esitellään kuusi kotimaista mediataiteilijaa. Kukin jakso sisältää joko kokonaisia teoksia tai klippejä ja dokumentaatioita teoksista. Keskiviikkoisin kello 20.

  Lue lisää

Palaute


YLE Teema on Facebook

Seuraa Teemaa Twitterissä

Ladataan syötettä...